Πολιτική
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 16:24

Υπ. Υγείας: Αυξάνεται η επαγρύπνηση

Η μεγαλύτερη εποπτεία στα σχολεία και η ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νέας γρίπης είναι δύο από τους κύριους στόχους της νέας υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Η μεγαλύτερη εποπτεία στα σχολεία με νέες πιο απλές και εφαρμόσιμες οδηγίες και η ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νέας γρίπης αποτελούν δύο από τους κύριους στόχους της νέας υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Στηρίζουμε τη δουλειά που βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε μετά από την ενημέρωση που είχε από το Εθνικό Επιχειρησιακό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Σχετικά με τη θωράκιση των μαθητών από τη νόσο, η υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξουν οδηγίες που θα είναι ακόμα πιο απλές και πιο εύκολες στην εφαρμογή. Θα δοθεί έμφαση στον έλεγχο και στα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται μέτρα στα σχολεία, πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι θα υπάρχει φαρμακοεπαγρύπνηση και ιδιαίτερα σε σχέση με το εμβόλιο.

«Το δικό μας σήμα, η δική μας η οδηγία είναι ότι χώρα μας πρέπει να συνεχίσει και να επιταχύνει την επαγρύπνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάτι που -όπως είπε, αφορά πολύ περισσότερο την προετοιμασία για το εμβόλιο.

«Φυσικά ένα σχέδιο δράσης υπάρχει και εξελίσσεται», παρατήρησε η υπουργός και συμπλήρωσε: «Από την άλλη όμως πρέπει συνεχώς αυτό το σχέδιο να ενισχύεται και να βελτιώνεται».