Κόσμος
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 10:45

Πακιστάν: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων και την εξόντωση ή τη σύλληψη των φερόμενων ως εξτρεμιστών Ταλιμπάν που τους κρατούσαν σε κτίριο κοντά στο αρχηγείο του πακιστανικού στρατού στο Ραουαλπίντι.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων και την εξόντωση ή τη σύλληψη των φερόμενων ως εξτρεμιστών Ταλιμπάν που τους κρατούσαν σε κτίριο κοντά στο αρχηγείο του πακιστανικού στρατού, στο Ραουαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων.

¶νδρες των ειδικών δυνάμεων απελευθέρωσαν 25 ομήρους. Τρεις όμηροι, δυο κομάντος και τέσσερις οπλοφόροι σκοτώθηκαν. Δύο κομάντος τραυματίστηκαν και ένας τραυματίας εξτρεμιστής τέθηκε υπό κράτηση, δήλωσε ο ταξίαρχος ¶ταρ Αμπάς.

«Πλέον δεν έχει απομείνει κανείς τρομοκράτης εκεί. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε», πρόσθεσε.

Κατά τη χθεσινή επίθεση εναντίον του αρχηγείου, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι – έξι στρατιώτες, τέσσερις φρουροί και ένας πολίτης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε άγνωστος, ο οποίος δήλωσε εκπρόσωπος των Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), με τηλεφώνημά του στον τηλεοπτικό σταθμό Geo. Η ΤΤΡ έχει την έδρα της στο νότιο Ουαζιριστάν, αλλά έχει παρουσία και στο υπόλοιπο Πακιστάν μέσω διάφορων άλλων ένοπλων οργανώσεων.

Η αιματηρή αυτή επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που ο στρατός ετοιμάζει μεγάλη επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν στα βορειοδυτικά της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο