Πολιτική
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 04:57

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά από το βράδυ ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά από το βράδυ ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπές περιοχές αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί αρχικά 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη ορατότητα. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ¶νεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. ¶νεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σχετική βελτίωση από το απόγευμα.

¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 8 Μποφόρ. Αισθητή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από βορρά προς νότο.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)