Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 11:32

Συνεχίζεται το ράλι του πετρελαίου

Πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού», διευρύνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Πάνω από τα 72 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού», διευρύνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω αισιοδοξίας για το ρυθμό ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και τη ζήτηση πετρελαίου.

«Υπάρχει πολύ θετικό κλίμα στην αγορά, λόγω των προσδοκιών για άλλο ένα ράλι στις χρηματαγορές αυτή την εβδομάδα και των υψηλότερων προβλέψεων της ΙΕΑ για τη ζήτηση ενέργειας», παρατηρεί αναλυτής εμπορευμάτων στη National Australia Bank.

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ενισχυόταν κατά 45 σεντς στα 72,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 70,50 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 50 σεντς.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή του αργού κατέγραψε κέρδη 2,6%, ενισχυμένη σε μεγάλο βαθμό από το αδύναμο δολάριο και από την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) και του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για τη ζήτηση.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα επηρεαστούν αρκετά σήμερα από την πορεία των χρηματιστηρίων. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με άνοδο, ωστόσο τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες.