Κόσμος
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 13:18

Πακιστάν: Πάνω από 40 οι νεκροί από την έκρηξη

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε πιθανώς από επίθεση αυτοκτονίας με στόχο στρατιωτική φάλαγγα, σε φυλάκιο κοντά σε πολυσύχναστη αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε πιθανώς από επίθεση αυτοκτονίας με στόχο στρατιωτική φάλαγγα, σε φυλάκιο κοντά σε πολυσύχναστη αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται δηλώσεις Πακιστανού υπουργού.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Σάνγκλα της πόλης Αλπούρι, κοντά την κοιλάδα του Σουάτ, τη στιγμή που στρατιωτική φάλαγγα περνούσε από έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας. Ο στρατός είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι είχε ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής από τους αντάρτες.

Η επίθεση λαμβάνει χώρα ενώ ο πακιστανικός στρατός ετοιμάζεται για νέα επιχείρηση εναντίον των ανταρτών στην περιοχή του Βαζιριστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Το Σάββατο, Πακιστανοί Ταλιμπάν http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1727058 εισέβαλαν στο αρχηγείο του στρατού στο Ραβαλπιντί, σε μία επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους.

Πηγές: Reuters, BBC, Γαλλικό Πρακτορείο