Πολιτική
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 19:23

Εξαντλητικές συνεδριακές διαδικασίες ζητά ο Α. Σπηλιωτόπουλος

Την επιφύλαξή του για τον τρόπο και το χρόνο του εκτάκτου συνεδρίου εξέφρασε ο ¶ρης Σπηλιωτόπουλος. «Σέβομαι το καταστατικό, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσουμε πολιτικά μέσα από εξαντλητικές προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες», επεσήμανε.

Την επιφύλαξή του για τον τρόπο και το χρόνο του εκτάκτου συνεδρίου εξέφρασε ο ¶ρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σε στελέχη και φίλους της ΝΔ στη Β’ Αθηνών.

«Σέβομαι το καταστατικό, αλλά θα προτιμούσα να μιλήσουμε πολιτικά μέσα από εξαντλητικές προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες και να εκλέξουμε νέους αντιπροσώπους, που να εκφράζουν τη σημερινή θέση της ΝΔ στην κοινωνία. Και να ανοίξουμε τις διαδικασίες σε όλους τους φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή νέου προέδρου», ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Πρόσθεσε δε πως ο νέος πρόεδρος πρέπει να έχει θητεία.

Τόνισε ακόμη ότι οι διαφανείς ανοικτές κομματικές διαδικασίες είναι αυτές που δίνουν πολύτιμα μαθήματα Δημοκρατίας στο στελεχικό δυναμικό της ΝΔ και παράγουν θέσεις, πολιτική, σχέδιο και όραμα για τον τόπο.

«Χρειάζεται να μιλήσουμε πολιτικά. Να κάνουμε εξαντλητικό διάλογο. Να συμφωνήσουμε πώς θα ανασυγκροτήσουμε την παράταξή μας. Πολιτικά και ιδεολογικά, οργανωτικά και λειτουργικά», υπογράμμισε αναφέροντας ότι η προσωπική αντιπαράθεση είναι αυτή που πλήγωσε στο παρελθόν την παράταξη.

«Τώρα είναι η ώρα να δεσμευτούμε ότι η περίοδος, που έχουμε μπροστά μας, δεν θα είναι περίοδος πολέμου μεταξύ των στελεχών, αλλά μια περίοδος ενάντια στην νοοτροπία εκείνη, που μας κρατά δέσμιους της μετριότητας και της μιζέριας. Μιας απέραντης διαδικασιολογίας, η οποία μας αποξενώνει από την ελληνική κοινωνία», τόνισε.

«Καμία προσωπική φιλοδοξία δεν μπορεί και δεν θα αφήσουμε να αγνοήσει τη φωνή των πολλών και καλών φίλων της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης», επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ, η οποία δίδαξε μαθήματα Δημοκρατίας στον τόπο, δεν μπορεί τώρα να τα αρνηθεί για τον εαυτό της.

Σημείωσε τέλος ότι στις εκλογές «οι πολίτες μάς τιμώρησαν για τις συμπεριφορές στελεχών της κυβέρνησης, για απαράδεκτες και αλαζονικές συμπεριφορές που τόσο είχαμε καυτηριάσει όταν προέρχονταν από τον αντίπαλο, αλλά ξεχάσαμε να κάνουμε το ίδιο, όταν αυτό συνέβη στη δική μας οικογένεια».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ