Πολιτική
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 09:02

Σήμερα η εκλογή προεδρείου ΚΟ ΠΑΣΟΚ

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αύριο η ορκωμοσία της νέας Βουλής και η εκλογή του προέδρου του Σώματος. Τη βουλευτική έδρα στην Περιφέρεια Αττικής κράτησε ο Γ. Παπανδρέου.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γιέρεμιτς.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου της. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον Φίλιππο Πετσάλνικο για τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Χθες ο πρωθυπουργός συζήτησε με τους υπουργούς τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής εν όψει προγραμματικών δηλώσεων, ενώ τέθηκε και ο συντονισμός του καθημερινού έργου. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, όπως κοινοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου επιλέγει τη βουλευτική έδρα στην Περιφέρεια Αττικής. Μετά την επιλογή αυτή του κ. Παπανδρέου, στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγεται βουλευτής ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος. Πρώτη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής είναι η κ. Ελισάβετ Γράψα.