Αθλητικά
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 10:20

Ολυμπιακός: Στην τελική ευθεία η συμφωνία Κόκκαλη - Λαυρεντιάδη

Στην τελική ευθεία φέρεται να εισέρχεται η προφορική συμφωνία του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την αγορά του 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και ενός ποσοστού 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στην τελική ευθεία φέρεται να εισέρχεται η προφορική συμφωνία του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την αγορά του 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και ενός ποσοστού 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σήμερα ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Κύπριο επιχειρηματία και να πέσουν οι σχετικές υπογραφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρωταθλητής», ο Κόκκαλης πρώτα θα ξεναγήσει τον Λαυρεντιάδη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της προφορικής συμφωνίας τους με τις υπογραφές. Οι δύο άνδρες είχαν δώσει τα χέρια εδώ και τέσσερις μήνες με τον Λαυρεντιάδη να μπαίνει με ένα ποσοστό της τάξεως του 10% στην ΠΑΕ, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των 25 εκατομμυρίων ευρώ που θα επενδύσει έχει να κάνει με το «Γ. Καραϊσκάκης».

Με τα χρήματα αυτά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στο φαληρικό γήπεδο.

Δώρο από Βοτανικό

Μια ευχάριστη εξέλιξη περιμένει τον Ολυμπιακό, η οποία έχει άμεση σχέση με την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Από τη στιγμή που οι «πράσινοι» θα πάρουν την πολυπόθητη άδεια για να κατασκευαστεί σε αυτή την περιοχή το γήπεδό τους, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει αυτόματα 4.500 τ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», τα οποία προς το παρόν δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευτούν.

Κάτι τέτοιο θα γίνει επειδή θα αλλάξουν οι συντελεστές κάλυψης και δόμησης που ισχύουν αυτή τη στιγμή για το «Γ. Καραϊσκάκης», αφού όταν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν υπογράψει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση με την Πολιτεία για την κατασκευή του γηπέδου, είχαν προβλέψει να πάρουν στο μέλλον ό,τι θα πάρουν και οι άλλοι. Έτσι, ό,τι ισχύσει για τον Βοτανικό, θα ισχύσει και για το φαληρικό γήπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που στον Ολυμπιακό παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις με τον Βοτανικό αφού η εκμετάλλευση 4.500 τ.μ. είναι μεγάλης σημασίας για την ΠΑΕ. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έχει στα πλάνα της να κατασκευάσει ένα κτίριο, με αίθουσες κινηματογράφου, καταστήματα, γραφεία, ενώ θα αλλάξει και ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου.

Δεν σκεφτόταν την προπονητική

Αφιέρωμα τον Ζίκο φιλοξενεί η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «cruzeiro do sul», το οποίοι περιλαμβάνει και δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού. «Γνώρισα διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές και αυτό είναι σημαντικό μάθημα. Όλα ξεκίνησαν ευκαιριακά σχετικά με την προπονητική μου καριέρα, αφού μόλις σταμάτησα το ποδόσφαιρο δεν είχα στο μυαλό μου να γίνω προπονητής», αναφέρει ο Ζίκο.

Όσο για την απόφασή του να ακολουθήσει τελικά την προπονητική λεέι: «Όταν όμως από την Κασίμα και έπειτα από την Εθνική Ιαπωνίας μου είπαν να αναλάβω προπονητής, δεν ήξερα πώς να τους αρνηθώ. Στην Ιαπωνία αισθάνθηκα όμορφα με την αυτή την περιπέτεια και τελικά ένιωσα πως θα ήταν ωραία να φτιάξω μία όμορφη διαφορετική καριέρα».

Μάλιστα, στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει περισσότερο σε μια χώρα. «Οφείλω να συνηθίσω με αυτές τις αλλαγές στη ζωή μου. Ωστόσο, δεν είναι πολύ καλό. Ελπίζω πως κάποια στιγμή θα καταφέρω να μείνω κάπου για περισσότερο διάστημα».

Ρώτησε Βενγκέρ για «Τόρο» η Μαρσέιγ

Τη γνώμη του Αρσέν Βενγκέρ για τον Βασίλη Τοροσίδη ζήτησαν οι άνθρωποι της Μαρσέιγ, οι οποίοι «είχαν βάλει στο μάτι» από την περυσινή σεζόν τον άσο του Ολυμπιακού και τον είχαν παρακολουθήσει σε αρκετά ματς. Ο αμυντικός των «ερυθρολεύκων» με τις φετινές εμφανίσεις τους έχουν επαναφέρει το ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι πήραν τις καλύτερες συστάσεις από τον Βενγκέρ.

πηγή www.gazzetta.gr