Πολιτική
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 14:59

Ν.Δ.: Νέα συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Σιούφας ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ.

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Σιούφας ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ.

Η Επιτροπή συνεδριάζει και πάλι στις 6:00 το απόγευμα.

Χθες, η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη αιφνιδίασε ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά της, ενώ και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε, μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, εμμέσως πλην σαφώς στις προθέσεις του να διεκδικήσει την αρχηγία.

Μιλώντας στον Alpha 9,89, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα γίνει ένα ενωτικό συνέδριο, που θα φέρει τη ΝΔ πάλι πολύ ψηλά. Ανέφερε ακόμη πως η πλατφόρμα που κατέβασε χθες η κ. Μπακογιάννη του άρεσε και τον συγκίνησε.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί στην εκλογή του προέδρου από τη βάση, τόνισε πως πρέπει τώρα να βγει ο αρχηγός και μετά να γίνει ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα πάντα. Μάλιστα διατύπωσε και επικρίσεις κατά «ορισμένων που χρησιμοποιούν το λαό σαν ασπίδα ... που είχαν κλειστές τις πόρτες και ταλαιπώρησαν τον λαό της ΝΔ και έρχονται τώρα να παριστάνουν τον υπερασπιστή του λαού και να καταφεύγουν στον λαό».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Μαρκόπουλος εκτίμησε πως αν χρειαστεί ο κ. Καραμανλής θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος περισσότερο από όσο έχει πει προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της νέας εκλογής.

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη διαδικασία, πρότεινε απευθείας προσφυγή στη βάση, εκφράζοντας προβληματισμό για το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από το συνέδριο και καταψήφισής του στη συνέχεια από τη βάση.

Μιλώντας στον ρ/σ City 99,5 ο κ. Θανάσης Γιαννόπουλος εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη.