Πολιτική
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι ισχυρές. Βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι ισχυρές. Βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα και θα εξασθενήσουν το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν. ¶νεμοι: Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ οι οποίοι θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς αρχικά να είναι κατά τόπους έντονα όμως ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. ¶νεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. ¶νεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα. ¶νεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. ¶νεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση από το απόγευμα. ¶νεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. ¶νεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. ¶νεμοι: Μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)