Κόσμος
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 12:33

Σθεναρή αντίσταση των Ταλιμπάν στην προέλαση του πακιστανικού στρατού

Ο πακιστανικός στρατός ξεκίνησε σήμερα ευρεία χερσαία επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν και ανταρτών της Αλ Κάιντα στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν κοντά στα αφγανικά σύνορα, οι οποίοι όμως προβάλλουν σθεναρή αντίσταση.

Ο πακιστανικός στρατός ξεκίνησε σήμερα ευρεία χερσαία επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν και ανταρτών της Αλ Κάιντα στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν κοντά στα αφγανικά σύνορα μετά από εβδομάδες αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών, ανέφερε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Οι Ταλιμπάν όμως προβάλλουν αντίσταση καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προελαύνουν σήμερα στο προπύργιό τους στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Μονάδες του πακιστανικού στρατού άρχισαν να προελαύνουν στην επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν προς την περιοχή θέσεων της φυλής Μεχσούντ που απαρτίζεται σε μεγάλος μέρος από ενόπλους του Κινήματος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν και συμμάχους της Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του, ο πακιστανικός στρατός συνάντησε αντίσταση στην περιοχή Σαρουάνγκι.

Για αντίσταση των ανταρτών έκανε λόγο και αξιωματικός του στρατού προς τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην Πεσαβάρ.

Η επαρχία του Νότιου Ουαζιριστάν, που εκτείνεται σε έκταση 6.620 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχει πληθυσμό περίπου 500.000 κατοίκους.