Πολιτική
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009 11:14

Κοινή συντονιστική επιτροπή συγκροτούν Αθήνα και Λευκωσία

Κοινή επιτροπή επεξεργασίας σεναρίων συγκροτούν Αθήνα και Λευκωσία καθώς ετοιμάζονται για σκληρή μάχη το Δεκέμβριο, κατά την αξιολόγηση της Τουρκίας από την E.E..

Κοινή επιτροπή επεξεργασίας σεναρίων συγκροτούν Αθήνα και Λευκωσία καθώς ετοιμάζονται για σκληρή μάχη το Δεκέμβριο, κατά την αξιολόγηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως γράφει στο σημερινό του φύλλο ο «Φιλελεύθερος», από τις συνομιλίες που είχαν χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, προκύπτει ότι οι δυο κυβερνήσεις θα συγκροτήσουν συντονιστική επιτροπή για επεξεργασία όλων των σεναρίων που θα μπορούν να ενεργοποιηθούν το Δεκέμβριο (επιτροπές εργασίας θα συγκροτηθούν για το Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά).

Για το σκοπό αυτό θα επισκεφθεί αργότερα την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, για διαβουλεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

Όπως συμφωνήθηκε, η αξιολόγηση της Τουρκίας δεν μπορεί να αναβληθεί, ούτε η ¶γκυρα θα πρέπει να περάσει αλώβητη από τη σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα προσφωνήσει στις 11:30 ειδική συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής.

Στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική ηγεσία της Κύπρου, ο κ. Παπανδρέου είχε το πρωί χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩ.ΚΟ, Δημήτρη Συλλούρη και τη Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου.

Ακολούθως είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκο Θεοδοσίου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Αλέξη Γαλανό.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Πηγή ΚΥΠΕ, «Φιλελεύθερος», ΑΠΕ-ΜΠΕ