Κόσμος
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 22:30

Επικοινωνία Ομπάμα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Καμπούλ

Συνομιλία με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Καμπούλ είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεών του πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του σχετικά με το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Συνομιλία με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Καμπούλ είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεών του πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του σχετικά με το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ρόμπερτ Γκιμπς, η συνομιλία του κ. Ομπάμα με τον πρεσβευτή Καρλ Αϊκενμπερι πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε απόλυτη μυστικότητα στο Λευκό Οίκο, ενώ πρόκειται για την τελευταία από μία σειρά συζητήσεων για την κατάσταση του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης της στρατηγικής του στο Αφγανιστάν, ο Μπάρακ Ομπάμα εξετάζει το αίτημα του διοικητή των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα στρατηγού Στάνλει Μακ Κρίσταλ, το οποίο αφορά στην αποστολή τουλάχιστον 40.000 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών.

«Ο πρόεδρος θα πάρει την απόφαση του στις προσεχείς εβδομάδες, όπως είπα και πριν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Δεν ξέρω πότε θα ληφθεί αυτή η απόφαση. Μπορεί να γίνει πριν από τον δεύτερο γύρο (των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν), μπορεί να γίνει και μετά», πρόσθεσε ο Ρόμπερτ Γκιμπ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο