Πολιτική
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 04:59

Πρόγνωση καιρού

Καταιγίδες στα δυτικά από το μεσημέρι τοπικά ισχυρές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καταιγίδες στα δυτικά από το μεσημέρι τοπικά ισχυρές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το βράδυ και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες στην Κεντρική Μακεδονία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα βορειοδυτικά και προς το βράδυ και στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίος βαθμιαία και κυρίως στη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 Μποφόρ και βαθμιαία νότιοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες αραιές νεφώσεις από το απόγευμα πιο πυκνές. Βροχή αργά τη νύχτα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά που γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Ύφεση τη νύχτα στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη μέχρι 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)