Κόσμος
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009 08:12

Δεκαεννιάχρονος Νορβηγός ο πρωταθλητής του «Monopoly»

Ένας 19χρονος Νορβηγός κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μονόπολη, καθώς ο βασικός αντίπαλός του στο παιχνίδι, ένας παίκτης από τη Νέα Ζηλανδία χρεωκόπησε φθάνοντας διαδοχικά σε δύο τετράγωνα με ακριβές ιδιοκτησίες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του παιχνιδιού, η Hasbro.

Ο Μπιορν Χάλβαρντ Κνάπσκογκ κέρδισε 20.580 δολάρια για τη νίκη του, δηλαδή ακριβώς το ποσό που είχε στην τράπεζα του παιχνιδιού.

Ο Νορβηγός πρωταθλητής χρειάστηκε να ξεπεράσει τρεις πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές για να εξασφαλίσει τη νίκη. Στο τελευταίο παιχνίδι είχε αντιπάλους από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Νέα Ζηλανδία, τους οποίους κέρδισε καθώς κατάφερε να «χτίσει» αρκετά ακίνητα στις ιδιοκτησίες του και έτσι οι αντίπαλοί του πλήρωναν σημαντικά ποσά κάθε φορά που έφταναν στα αντίστοιχα τετράγωνα του παιχνιδιού.

«Ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έκανα στο πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο μου επαγγελματικό πρωτάθλημα και διασκέδασα και μόνο από τη συμμετοχή. Πραγματικά χάρηκα που συμμετείχα», δήλωσε ο Νορβηγός πρωταθλητής της Μονόπολης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων