Πολιτική
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 12:46

«Αδυνατίζει η διαπραγματευτική μας ισχύς στην ΕΕ»

«Η σχέση μας με την ΕΕ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική αλλά σχέση συνεργασίας», δήλωσε ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε «εν πολλοίς το σύστημα της ΕΕ ως εχθρικό απέναντι μας».

«Η σχέση μας με την ΕΕ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική αλλά σχέση συνεργασίας», δήλωσε ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε «εν πολλοίς το σύστημα της ΕΕ ως εχθρικό απέναντι μας, κάτι που προφανώς αδυνατίζει τη διαπραγματευτική μας ισχύ».

«Μας προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπανδρέου αντί να μας παρουσιάσει μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις για την ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, προβαίνει σε απλές κρίσεις για τη λειτουργία του διεθνούς οικονομικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ακόμη ότι η «παραδοχή ύπαρξης ενός "οικονομικού κατεστημένου που ορίζει τους όρους του παιχνιδιού" δεν αρκεί για να συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει την ανακοίνωση ενός ολοκληρωμένου και πλήρως υλοποιήσιμου σχεδίου για την οικονομία».