Κόσμος
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 14:47

Μπ. Κουσνέρ: Επείγει η συμφωνία με το Ιράν

«Είναι βέβαιο πως το Ισραήλ θα αναλάβει δράση κατά του Ιράν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία αποκτήσει πυρηνικά όπλα, επομένως είναι επείγουσα ανάγκη οι ξένες δυνάμεις να καταλήξουν σε μία συμφωνία με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Είναι βέβαιο πως το Ισραήλ θα αναλάβει δράση κατά του Ιράν εάν η Ισλαμική Δημοκρατία αποκτήσει πυρηνικά όπλα, επομένως είναι επείγουσα ανάγκη οι ξένες δυνάμεις να καταλήξουν σε μία συμφωνία με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η βρετανική Ντέιλι Τέλεγκραφ, ο Μπερνάρ Κουσνέρ δηλώνει ακόμα ότι θα ήταν απρόθυμος να υποστηρίξει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, διότι για την ώρα επικεντρώνεται στην επιλογή του διαλόγου.

«(Το Ισραήλ) δεν θα ανεχθεί μία ιρανική βόμβα. Το γνωρίζουμε όλοι μας. Επομένως αυτός είναι ένας πρόσθετος κίνδυνος και για τον λόγο αυτό πρέπει να αποκλιμακώσουμε την ένταση και να λύσουμε το πρόβλημα. Ας ελπίσουμε πως θα σταματήσουμε αυτό τον αγώνα δρόμου που έχει ως τέρμα τη σύγκρουση», προσθέτει ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ