Πολιτική
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 16:55

Οι προτεραιότητες του Π. Γερουλάνου για τον Πολιτισμό

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στον τομέα του πολιτισμού, παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος.

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στον τομέα του πολιτισμού, παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος διευκρίνισε δε ότι είναι μοναδικός υπεύθυνος για τον τομέα του πολιτισμού.

Όπως ανέφερε, πρώτη προτεραιότητα αποτελεί το συγχωνευμένο υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού και οι λύσεις που πρέπει να δοθούν σε προβλήματα που χρονίζουν.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι έχει καταλήξει σε τρία-τέσσερα «πολύ αξιόλογα βιογραφικά», προσθέτοντας ότι ο γενικός γραμματέας θα είναι πολιτικό ον με διοικητικές ικανότητες και που θα αντιμετωπίζει με πολιτική διάσταση τον τομέα του πολιτισμού.

Αναφερόμενος στο το μείζον θέμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και των κρατικών βραβείων, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια «υγιή αναμπουμπούλα του κινηματογραφικού χώρου» και παρότρυνε τον κόσμο του σινεμά να προτείνει τις σωστές λύσεις.

Σχετικά με τη στρατηγική για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το Βρετανικό Μουσείο εκφράζει την ανησυχία του, αφού μοιράζει φυλλάδια με τίτλο «γιατί τα Μάρμαρα πρέπει να μείνουν εδώ (στο Βρετανικό Μουσείο)». Η Μελίνα ξεκίνησε το θέμα και εμείς συνεχίζουμε, ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σημείωσε ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να έχουν τον κύριο λόγο προβολής των θεμάτων πολιτισμού.

Αναφορικά με τους συμβασιούχους επεσήμανε ότι θα αντιμετωπιστεί με μια λύση-γέφυρα και οι άνθρωποι που θα ενταχθούν στις οργανικές θέσεις θα κριθούν και θα αξιολογηθούν μέσω του ΑΣΕΠ.

Ανέφερε, τέλος, ότι ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί οι αρμοδιότητες μεταξύ του ιδίου και της υφυπουργού Πολιτισμού ¶ντζελας Γκερέκου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ