Αθλητικά
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 18:20

Πολυτιμότερος ο Κλέιζα

Η εμφάνιση του Λίνας Κλέιζα στο Αλεξάνδρειο ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό στην πρόσφατη νίκη επί του ¶ρη.

Η εμφάνιση του Λίνας Κλέιζα στο Αλεξάνδρειο ήταν αρκετή για τον Ολυμπιακό στην πρόσφατη νίκη επί του ¶ρη.

Ο Λιθουανός φόργουορντ του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (με8/9 βολές, 8/10 δίποντα) και οκτώ ριμπάουντ σε 27’33’’ κερδίζοντας τον τίτλο του MVP της 1ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2009-2010.

Στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 30 εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ο Κλέιζα συγκέντρωσε 79 ψήφους έναντι 39 του Τζέιμι ¶ρνολντ του Περιστερίου και 19 του Έι Τζέι Έιμπραμς των Τρικάλων.

Αναλυτικά:

Λίνας Κλέιζα (Ολυμπιακός) 79

Τζέιμι ¶ρνολντ (Περιστέρι) 39

Έι Τζέι Έιμπραμς (Τρίκαλα) 19

Ίαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος) 15

Λανς Χάρις (Κολοσσός) 8

Κασίμπ Πάουελ (Τρίκαλα) 6

Κώστας Χαραλαμπίδης (Πανελλήνιος) 4

¶αρον Μάιλς (¶ρης) 4

Κλιφ Χάμοντ (Περιστέρι) 3

Ρόμπερτ Ντόζιερ (Κολοσσός) 2

Ουίλιαμ Ντάνιελς (Περιστέρι) 1

Ο Λίνας Κλέιζα δήλωσε αμέσως μετά την ανακήρυξή του ως κορυφαίου της πρεμιέρας: «Είναι σίγουρα καλό για τον καθένα να παίζει καλά κι αυτό να αναγνωρίζεται, αλλά το καλύτερο είναι πως κέρδισε η ομάδα. Ο στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αντίπαλο, αλλά κυρίως για τα παιχνίδια που θα κρίνουν τίτλους.

Ακόμα είναι η αρχή της χρονιάς και το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Από την άλλη, όμως, είναι σίγουρα πολύ θετικό το γεγονός ότι κερδίζουμε και μάλιστα σε παιχνίδια με σπουδαίους αντιπάλους. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική. Ο αντίπαλος ήταν σπουδαίος κι αυτά τα δυο στοιχεία μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την αξία της νίκης μας.

Πηγή: www.gazzetta.gr