Στο θέμα της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της ΝΔ επανέρχεται ο Δ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως «δεν είναι διαδικαστικό», αλλά «βαθύτατα ουσιαστικό και πολιτικό».
Στο ζήτημα της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της ΝΔ επανέρχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως «το θέμα δεν είναι διαδικαστικό», αλλά «βαθύτατα ουσιαστικό και πολιτικό». Χαρακτηρίζει δε «προσχηματική την επίκληση οποιουδήποτε διαδικαστικού κωλύματος».
«Είναι πολύ θετικό, που ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, δίνει επιτέλους στη δημοσιότητα το κείμενο της 16ης Οκτωβρίου 2009, που υπεγράφη από τους 4, μέχρι τη στιγμή εκείνη υποψηφίους, ενόψει της τροποποίησης των άρθρων του καταστατικού», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.
«Στο κείμενο της 16ης Οκτωβρίου, οι υποψήφιοι συμφωνήσαμε στην εισαγωγή, την τροποποίηση του καταστατικού, σύμφωνα με το άρθρο 39 και ειδικότερα των διατάξεων περί εκλογής Προέδρου του Κόμματος, ώστε να συμμετάσχουν τα μέλη του Κόμματος και οι πολίτες σε αυτήν», προσθέτει.
«Υπάρχει διαφορετική ερμηνεία στον όρο «πολίτες» από την Οργανωτική Επιτροπή;», διερωτάται ο κ. Αβραμόπουλος.
Επισημαίνει δε πως «στην παράγραφο 1, επιπλέον συμφωνήσαμε ότι: Οι υποψήφιοι Πρόεδροι μετά την ανακήρυξή τους, ήτοι μετά την 22α Οκτωβρίου 2009, με ομόφωνη απόφασή τους θα υποβάλλουν πρόταση τροποποίησης των ως άνω άρθρων προς την Κεντρική Επιτροπή. Κάτι, που έγινε».
Τονίζει πως «η επισήμανση αυτή, δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετική ερμηνεία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ήταν ακριβώς, αυτή, πάνω στην οποία είχαμε συμφωνήσει» και συμπληρώνει: «και εδώ εγείρεται το ερώτημα: Προς τι η πρόσκληση να υποβάλλουμε πρόταση για τροποποίηση, εάν όλα είχαν συμφωνηθεί;»
Ο κ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ κρίσιμη, για να μη συζητούμε, πώς θα φέρουμε πίσω το 1.300.000 πολίτες που απομακρύνθηκαν από εμάς, με δική μας ευθύνη από το 2004 έως το 2009».
«Το άνοιγμα στην κοινωνική βάση της παράταξης, σε αυτό στοχεύει. Η Νέα Δημοκρατία, με την ανάδειξη αρχηγού από την κοινωνική της βάση, τους φίλους και τους πολίτες, που πρόσκεινται σε αυτήν, να ανοιχτεί και πάλι στην κοινωνία», προσθέτει και τονίζει ότι «η περιοριστική κοινωνική εκλογή του αρχηγού, την οδηγεί και πάλι στο ''καβούκι'' της και στην εσωστρέφεια».
«Τα εκατομμύρια των Νεοδημοκρατών περιμένουν και ζητούν ένα νέο ξεκίνημα, που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο, μέσα από δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση, της επιστροφής της παράταξης και πάλι στην εξουσία», καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος.