Πολιτική
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 13:17

Μαρτυρίες και έρευνες για την αιματηρή επίθεση

Σε εξέλιξη είναι στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών η εξέταση των πειστηρίων που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στο Α.Τ. Αγ.Παρασκευής. Σοβαρή, αλλά σταθερή, η κατάσταση δύο εκ των τραυματιών αστυνομικών.

Σε εξέλιξη είναι στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών η εξέταση των πειστηρίων που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, αλλά και των τριών μοτοσυκλετών που εγκατέλειψαν οι δράστες.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να εξακριβώσει τυχόν ομοιότητες του αιματηρού περιστατικού με ένοπλες επιθέσεις του παρελθόντος, που ενδεχομένως θα οδηγήσουν σε κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών.

Σε σοβαρή, αλλά σταθερή, κατάσταση νοσηλεύονται εν τω μεταξύ οι δύο από τους έξι αστυνομικούς που τραυματίστηκαν. Μεγαλύτερη ανησυχία εμπνέει η κατάσταση της υγείας της 23χρονης δόκιμης αστυνομικού Σοφίας Ψυχογιού, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένη σε καταστολή και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη. Την ώρα της επίθεσης στο Α.Τ. βρίσκονταν συνολικά 11 αστυνομικοί. Όλοι οι τραυματίες είναι από 19 έως 25 ετών. Τους τραυματίες αστυνομικούς επισκέφθηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1734527 .

«Μόλις τα παιδιά είχαν επιστρέψει από την περιπολία τους και στεκόμασταν στο προαύλιο του Τμήματος για να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες. Ξαφνικά είδαμε έναν που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με παλαιστινιακή μαντίλα να μας πλησιάζει από την οδό Κύθνου κρατώντας ένα όπλο. Οι σφαίρες άρχισαν να πέφτουν σαν το χαλάζι και όλοι μας πέσαμε κάτω χτυπημένοι», δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς, περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά της επίθεσης στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά τον πρώτο οπλοφόρο άρχισε να πυροβολεί κι ένας δεύτερος. Οι σφαίρες τους βρέθηκαν παντού. Από το πεζοδρόμιο μέχρι τον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται το Α.Τ., γεγονός που αποδεικνύει, σύμφωνα με αξιωματικούς που μετέχουν στις έρευνες, ότι και οι δύο δεν ήταν ιδιαίτερα έμπειροι στη χρήση όπλων.

«Μόλις σταμάτησαν οι πυροβολισμοί προσπαθήσαμε δύο αστυνομικοί που δεν χτυπήσαμε να τους καταδιώξουμε, αλλά οι τρομοκράτες είχαν ήδη ανέβει στις μηχανές τους και εξαφανίστηκαν», κατέθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Αγίας Παρασκευής, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γ. Μακρής, ένας εκ των αστυνομικών προσπάθησε να ανταποδώσει αμέσως τα πυρά, αλλά έπεσε πάνω του τραυματισμένη από τις σφαίρες των τρομοκρατών, η δόκιμος Σοφία Ψυχογιού.