Πολιτική
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 16:07

ΝΔ: Στη «μάχη» μέχρι την τελευταία στιγμή ο Δ. Αβραμόπουλος

Εμμένει στην πρότασή του για την εκλογή αρχηγού όχι μόνο από τα μέλη του κόμματος αλλά και από τους φίλους ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εμμένει στην πρότασή του για την εκλογή αρχηγού όχι μόνο από τα μέλη του κόμματος αλλά και από τους φίλους ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Δεν πρόκειται να πάω πίσω ούτε βήμα, διότι πιστεύω ότι είναι το σωστό», δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9.

«Εγώ δεν έχω ποτέ αποκοπεί από την κοινωνία και αν υπάρχω στην πολιτική, δεν υπάρχω γιατί είχα ομάδες ούτε επειδή είχα υποστήριξη μηχανισμών ή άλλων κέντρων. Υπάρχω στην πολιτική για όσο κρίνουν οι πολίτες ότι μπορώ να τους είμαι χρήσιμος από οποιαδήποτε θέση μου αναθέσουν», τόνισε, επισημαίνοντας πως «τα κλειστά κόμματα είναι καταδικασμένα κάποια στιγμή να οριοθετούν την ζωή τους».

Σε ό,τι αφορά το ρόλο της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «δουλειά της δεν είναι παρά να οργανώσει το συνέδριο, όχι να αξιολογήσει πολιτικά τις προτάσεις μας. Και πολύ σωστά έγιναν επισημάνσεις από άλλα στελέχη της παράταξης».

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια για ενδεχόμενη απόσυρσή του από την κούρσα της διαδοχής, τόνισε ότι θα είναι εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό τα παπαγαλάκια, τα γνωστά πλέον στο πανελλήνιο, βγαίνουν, και εκπορεύονται από διάφορούς κύκλους, πολύ θα ήθελαν να μην ήμουν εγώ εδώ, να μην είχα καταθέσει αυτή την πρόταση. Πολύ θα ήθελαν να είχαν εξελιχθεί οι διαδικασίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και με ένα συνέδριο άρπα-κόλα να βγάλουμε νέο αρχηγό», επεσήμανε.

Πρόσθεσε δε πως «αυτή η κοινωνία η ελληνική έχει μια ανεξάντλητη δεξαμενή από στελέχη, και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα, που κάποια στιγμή πρέπει να τους ανοίξει ο δρόμος. Τα κλειστά κόμματα έχουν τελειώσει. Οι κρίσεις βοηθούν τα κόμματα να ανοίξουν και πάλι τον αισιόδοξο ορίζοντα της πορείας με συγκεκριμένα μέτρα και επιλογές και μια από αυτές τις επιλογές είναι το άνοιγμα στην κοινωνία».