Πολιτική
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 04:58

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα λίγα χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα αυτά θα ενταθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα στις δυτικές περιοχές θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα βόρεια σε 6 με 7 και τη νύχτα πιθανώς τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις σε όλη τη χώρα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ με τοπικές βροχές στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγάιου, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αρχικά της Βόρειας και βαθμιαία και της υπόλοιπης Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 Μποφόρ. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)