Αθλητικά
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 11:56

Ολυμπιακός: Το βάρος στα μεταγραφικά

Συνάντηση με τον Ζίκο θα έχει στα τέλη Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης με αντικείμενο μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας. Προβληματισμός για την εικόνα των «ερυθρολεύκων» στις Σέρρες.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνία του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την είσοδο του δεύτερου τόσο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, όσο και στην «Καραϊσκάκης ΑΕ», το βάρος πέφτει στα μεταγραφικά ζητήματα. Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», στα τέλη Νοεμβρίου θα συναντηθεί με τον Ζίκο, προκειμένου να συζητήσουν τι χρειάζεται η ομάδα.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μέσα στις επόμενες μέρες θα αναχωρήσει για την Αμερική όπου θα παραμείνει για 15-20 μέρες. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στα γραφεία της ΠΑΕ δεν συζήτησε καθόλου για μεταγραφικά θέματα, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μετά την επιστροφή του από την Αμερική σε συνάντηση που θα έχει με τον Βραζιλιάνο τεχνικό του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι πολύ προβληματισμένος όχι τόσο από τον αποκλεισμό της ομάδας από την επόμενη φάση του Κυπέλλου, όσο από την συνολική εικόνα που παρουσίασε στις Σέρρες. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Κόκκαλη έλεγαν «ας έπαιζαν τουλάχιστον οι πιτσιρικάδες και ας χάναμε», αφήνοντας κατά κάποιον τρόπο αιχμές για τις επιλογές του Ζίκο στο ματς με τον Πανσερραϊκό.

Δεν ανησυχεί ο Ζίκο

Η ήττα από τον Πανσερραϊκό και ο αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Κυπέλλου προκάλεσε έντονο προβληματισμό στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Ο Ζίκο έδωσε την εξήγησή του για την εικόνα της ομάδας του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μυαλό θέλει, αλλά τα πόδια ακόμη δεν ακούνε». Παρόλα αυτά ο Βραζιλιάνος προπονητής δεν δείχνει να ανησυχεί.

«Ακόμα η ομάδα δεν είναι έτοιμη να σηκώσει πολλές αλλαγές. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και δεν είναι εύκολο να προσαρμοστούν και άλλοι που έχουν ρυθμό από τους αγώνες, αλλά και πολλή κούραση. Δεν είναι εύκολο να ισορροπήσεις σε αυτή τη λεπτή γραμμή, αλλά δεν ανησυχώ ούτε χάνω την εμπιστοσύνη μου στην ομάδα. Όπως δουλέψαμε στην προηγούμενη διακοπή του πρωταθλήματος έτσι θα κάνουμε και στην επόμενη».

«Όχι τέτοιες ήττες»

Ο Ιεροκλής Στολτίδης με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν δικαιολογείται να κάνει ήττες και εμφανίσεις όπως αυτή στο ματς με τον Πανσερραϊκό. «Ήταν ένα γερό χαστούκι και μας πόνεσε. Πέρασε αρκετή ώρα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι έγινε. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παρουσιάζει τέτοιο θέαμα και να στεναχωρείς τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο να σε δει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, γιατί απλούστατα δεν μπορείς να χάνεις, έστω και αν βρήκες απέναντί σου μια καλή ομάδα που σε έφερε σε δύσκολη θέση. Δεν αντιδράσαμε σωστά σε κανένα σημείο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη», είπε και πρόσθεσε:

«Εντάξει στο ποδόσφαιρο όλα είναι μέσα, όμως ήταν η γενική εμφάνιση που προβλημάτισε και θα πρέπει να την ξεχάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί ακολουθούν πολλά παιχνίδια και πρέπει να συγκεντρωθούμε. Το ξέρουμε ότι στον Ολυμπιακό δεν ταιριάζουν τέτοιες αποτυχίες, αλλά θα πρέπει να δούμε μπροστά και τη δύσκολη συνέχεια. Όμως δεν πρέπει να δίνουμε και δικαιώματα».

Γιατί πήρε το 9,9% ο Λαυρεντιάδης

Τον συμπαίκτη που αναζητούσε, απέκτησε και επίσημα από την Πέμπτη ο Σωκράτης Κόκκαλης με την είσοδο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τόσο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και στην «Καραϊσκάκης ΑΕ». Η εταιρεία «RED LAND», του γνωστού επιχειρηματία, απέκτησε το 9,9% των μετοχών της ΠΑΕ και όχι το 10%, επειδή αν γινόταν αυτό θα απαιτούνταν έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το συνολικό τίμημα υπολογίζεται περίπου στα 35 εκατομμύρια. Τα 25 εκατομμύρια ευρώ αφορούν στο Καραϊσκάκη και τα υπόλοιπα είναι για τις μετοχές της ΠΑΕ, που θα μπουν και άμεσα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΦΩΣ» οι Κόκκαλης και Λαυρεντιάδης έχουν υπογράψει προσύμφωνο, με το οποίο αν ένας από τους δύο μελλοντικά αποφασίσει ότι θέλει να πουλήσει τις μετοχές του, τότε θα πρέπει πρώτα να τις προσφέρει στον συνεργάτη του και μετά σε κάποιο άλλο πρόσωπο, με ένα τίμημα φυσικά που δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την αρχική προσφορά.

πηγή: www.gazzetta.gr