Πολιτική
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 13:49

ΣΥΡΙΖΑ: Δίνουν επιχειρήματα για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή

«Οι έξι τραυματίες αστυνομικοί δίνουν επιχειρήματα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την ακροδεξιά για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Α.Τ.Αγ. Παρασκευής.

«Οι έξι τραυματίες αστυνομικοί 19-25 ετών δίνουν επιχειρήματα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και την ακροδεξιά για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, καθώς και για την καλλιέργεια φοβικών και συντηρητικών αντιλήψεων σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Αστυν. Τμήμα της Αγ. Παρασκευής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «η δολοφονική επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής είναι απλά και αυτονόητα καταδικαστέα» και «σε συνολική αντιπαλότητα με την Αριστερά και τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

«Η ένοπλη βία μεμονωμένων ομάδων αντανακλά πλήρη έλλειψη αντίληψης της έννοιας των μαζικών αγώνων και του μαζικού κινήματος», σημειώνει και καλεί τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος ε συσπείρωση, περιφρούρηση και ενίσχυση των αγώνων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν.