Πολιτική
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009 12:59

ΝΔ: Την εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσίασε ο Δ. Σιούφας

Την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου εισηγήθηκε ο πρόεδρός της Δημήτρης Σιούφας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου εισηγήθηκε ο πρόεδρός της Δημήτρης Σιούφας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως επεσήμανε, «μόνο η ΚΕ είναι αρμόδια για τις όποιες καταστατικές αλλαγές που θα εισηγηθούμε στο συνέδριο».

Παρουσιάζοντας την πρόταση για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ από τη βάση, τόνισε ότι θα ψηφίσουν τα μέλη ή όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα εκλογής.

Πρότεινε ακόμη να τροποποιηθούν τα άρθρα 3,4,5,14,15 που αφορούν στη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος. Υπογράμμισε ότι ο ρόλος της Οργανωτικής επιτροπής ήταν να διευκολύνει τις συνεννοήσεις μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του κόμματος για τις διαδικασίες και παρέπεμψε στα κείμενα που τροποποιούν το καταστατικό.

Ψηφίζουν τα μέλη που επαναβεβαιώνουν την ιδιότητα αυτή καθώς και όσοι εγγράφονται εκείνη την ημέρα δηλώνοντας ότι αποδέχονται τις αρχές του κόμματος, ανέφερε ο κ.Σιούφας.

Σημείωσε ακόμη, εάν δεν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται με βάση τους εκλογικούς καταλόγους της πρώτης ψηφοφορίας.

Η πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής, όπως επεσήμανε ο κ. Σιούφας έγινε αποδεκτή απο τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ πρόσθεσε ότι διαφορετικές απόψεις σε σχέση με την αρχική συμφωνία διατύπωσαν οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Ψωμιάδης.

Εξήγησε δε ότι οι απόψεις αυτές αφορούν μόνο στο άρθρο 4 του καταστατικού για το ποιοι θα ψηφίζουν. Οι διαφοροποιήσεις, όπως ανέφερε, έγιναν γνωστές με επιστολές στην Επιτροπή και παρέπεμψε στο Σώμα για την τελική απόφαση.

Ο κ. Σιούφας τόνισε τέλος την ανάγκη ενότητας και συνοχής της ΝΔ. «Δεν έχουμε δικαίωμα να πικράνουμε την παράταξή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος ξεκαθάρισε ότι τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού οφείλουν να αναλάβουν οι υπηρεσίες του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ