Πολιτική
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 15:30

ΝΔ: Περιοδείες των υποψηφίων για την προεδρία

Περιοδείες στην περιφέρεια πραγματοποιούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, μια ημέρα μετά την απόφαση της ΚΕ του κόμματος για την εκλογή προέδρου από τα μέλη και όσους εγγραφούν μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος.

Περιοδείες στην περιφέρεια πραγματοποιούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, μια ημέρα μετά την απόφαση της ΚΕ του κόμματος για την εκλογή προέδρου από τα μέλη και όσους εγγραφούν μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας στην ηλεκτρονική βάση του κόμματος.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε νωρίτερα το Αγρίνιο, ενώ αναμένεται να μεταβεί και στην Πάτρα. Σε Περιστέρι, Μαρούσι και Ιωάννινα περιοδεύει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η οργανωτική ανανέωση είναι αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για να ξανασηκωθούμε ψηλά» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη στη διάρκεια της περιοδείας της http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1735651 .

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η ΝΔ «χρειάζεται να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει την απήχησή της, ως η σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά δύναμη».

«Μόνον όταν μπορέσαμε να συσπειρώσουμε όλο το εύρος της μεγάλης κεντροδεξιάς, μόνον τότε καταφέραμε να πετύχουμε τις μεγάλες μας νίκες», ανέφερε.

Για να επιτευχθεί αυτή η συσπείρωση, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι χρειάζεται ανανέωση του πολιτικού λόγου της ΝΔ, «ώστε παραμένοντας πάντα συνεπείς στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, να είμαστε συνεχώς στην αιχμή των νέων πολιτικών ρευμάτων».

«Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της Παράταξης», διεμύνησε από τα Γιάννενα ο Αντώνης Σαμαράς http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1735784 .

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν χθες στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο είναι να βγει κερδισμένη στο τέλος η Νέα Δημοκρατία». «Ο ρόλος μου είναι να ενώνω, όχι να διχάζω. Να επουλώνω πληγές, όχι να τις ξύνω. Η δική τους στάση δεν με αγγίζει. Δεν πτοούμαι. Προχωράμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σε συνέντευξη του που δημοσιεύται σήμερα στη «Real News» ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται ενωτικός, τονίζοντας πως αν εκλεγεί θα διευρύνει τη ΝΔ προς όλες τις πλευρές και θα κάνει ξανά τις ιδέες της μαγνήτη για ολόκληρη την κοινωνία.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τη Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζει: «Τα προβλήματα του παρελθόντος εγώ τα ξεπέρασα και είμαι βέβαιος ότι μετά την εκλογή νέου αρχηγού το κόμμα θα είναι ενωμένο σαν γροθιά».

Παράλληλα, τάσσεται κατά μιας τηλεμαχίας μεταξύ των συνυποψηφίων, που «δεν θα πρόσφερε την καλύτερη εικόνα για το κόμμα ούτε για μας».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σημειώνει την ανάγκη «επανίδρυσης της παράταξης», καταγγέλοντας πως η δύναμη της κομματικής γραφειοκρατίας εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της ΝΔ.

Επισημαίνει δε ότι η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει ελκυστική, κυρίως απέναντι στη νέα γενιά.

Ερωτηθείς αν θα επιμείνει μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά του απαντά «χωρίς αμφιβολία».

Κληθείς να σχολιάσει με ποιόν από τους ανθυποψήφιους έχει τις μεγαλύτερες διαφορές, δίνει έμφαση στο «κοινό αξιακό πλαίσιο» και στις «παράλληλες διαδρομές στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικά και ιδεολογικά οριζόμενης οικογένειας».