Αθλητικά
Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2009 17:19

Π. Γιαννάκης: Κάποιοι βιάζονται να κάνουν κριτική

Αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού απέναντι στο Μαρούσι ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος απάντησε επίσης σε όσους έκαναν κριτική για την ήττα από τη Μάλαγα λέγοντας τους πως «βιάζονται».

Αρκετά ευχαριστημένος από την απόδοση του Ολυμπιακού απέναντι στο Μαρούσι ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος απάντησε επίσης σε όσους έκαναν κριτική για την ήττα από τη Μάλαγα λέγοντας τους πως «βιάζονται».

Ο κόουτς των Πειραιωτών δεν θέλησε να σχολιάσει την επιβολή προστίμου από τη διοίκηση της ομάδας και προέτρεψε τον Ουέιφερ να μπει σε ομαδικό κλίμα για να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι «ήταν καλό παιχνίδι. Το Μαρούσι παίζει καλό μπάσκετ. Θέλαμε να έχουμε καθαρό μυαλό. Είχαμε νευρικότητα και αυτό φαίνεται φυσιολογικά στα λάθη μας. Το Μαρούσι έρχεται με μεγάλο ενθουσιασμό με νίκες συνεχώς. Οι 86 πόντοι μας με 19 λάθη δείχνουν ότι έχουμε τις δυνατότητες να τρέξουμε το παιχνίδι. Από την άλλη αρκετοί από τους 77 πόντους προήλθαν από εύκολα λάθη και επιθετικά ριμπάουντ.

Είμαστε σε καλό σημείο και παίζουμε συνεχώς καλύτερο μπσκετ. Αν συνεχίσουμε έτσι θα φθάσουμε σε υψηλό επίπεδο. Βιάζονται πολλοί να βλέπουν με κριτικό μάτι κάθε ματς στην αρχή της σεζόν. Η πίεση δημιουργεί πάνω κάτω στην απόδοση. Αυτές οι καταστάσεις μόνο καλό κάνουν για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα νοκ άουτ ματς. Σήμερα ήταν ένα καλό τεστ απέναντι σε μια ομάδα με ενθουσιασμό και καλό τάιμινγκ. Είμασταν νευρικοί, αλλά φθάσαμε στο αντίπαλο καλάθι και βγάλαμε άμυνες. Μόνο κέρδος έχουμε από το σημερινό παιχνίδι».

Τα αρκετά ριμπάουντ που πήρε το Μαρούσι προβλημάτισαν τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος επισήμανε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «είναι θέμα θέσης και συγκέντρωσης. Σίγουρα ο Μπουρούσης βοηθάει σε αυτόν τον τομέα. Οι ομάδες όμως πρέπει να αντιμετωπίσουν κούραση, ελλείψεις και κακή απόδοση. Χρειάζεται πνευματική ηρεμία».

Όταν ρωτήθηκε για το πρόστιμο, το οποίο επιβλήθηκε από τη διοίκηση μετά την ήττα στη Μάλαγα, ρώτησε «τι σημασία έχει το πρόστιμο;» και συνέχισε λέγοντας ότι «η ομάδα θέλει να παίζει καλύτερα. Είναι οικογενειακό θέμα. Δεν παίζει ρόλο».

Τέλος, σε ερώτηση για τον Βοιν Ουέιφερ και τον μικρό χρόνο συμμετοχής του, ο «δράκος» απάντησε πως «όσο βελτιώνει τον τρόπο που σκέφτεται, θα παίζει περισσότερο και θα συμμετέχει όσο λαμβάνει μέρος στην ομαδική προσπάθεια».

Μπαρτζώκας: «Δεν μετράνε οι απουσίες, αλλά οι παρουσίες»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε στις δηλώσεις του ότι «κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά δεν αρκούσε. Κάναμε αμυντικά κάποια λάθη τακτικής και δεχθήκαμε πολλούς πόντους εξαιτίας αυτής της αναποτελεσματικότητας. Θα δούμε τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ποιότητα σε προπονητικό επιτελείο και παίκτες. Είναι δύσκολο να έχεις συγκέντρωση για σαράντα λεπτά σε μυαλό και σώμα. Η σωματική κούραση φέρνει και πτώση της συγκέντρωσης και ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να τιμωρεί».

Ο προπονητής του Αμαρουσίου ερωτηθείς για τη φθορά που έχουν υποστεί οι παίκτες του από τις συνεχείς υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα απάντησε πως «έχουμε ήδη φθορά. Σε κάθε ομάδα συμβαίνουν αυτά. Δεν μπορείς να τα επικαλείσαι αυτά όμως. ¶λλωστε δεν μετράνε οι απουσίες, αλλά οι παρουσίες».

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε στις δηλώσεις του «ξεκινήσαμε με στόχο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί με μεγαλύτερη διάρκεια. Το Μαρούσι πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να μείνει κοντά στο σκορ. Στο τέλος τρέξαμε και καταφέραμε να κάνουμε παιχνίδι μας και να πάρουμε διαφορά».

Ο Τζάρεντ Χόμαν δήλωσε: «παίξαμε σκληρά και με πάθος. Είχαμε αρκετές απουσίες και κάναμε ο, τι καλύτερο μπορούσαμε. Οι αντίπαλοι έβαλαν μερικά μεγάλα σουτ».