Αθλητικά
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009 19:50

Σε απολογία κλήθηκαν Ολυμπιακός-Ατρόμητος για τα επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή θα παρουσιαστούν την Παρασκευή (6/11) οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, για να απολογηθούν για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή θα παρουσιαστούν την Παρασκευή (6/11) οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, για να απολογηθούν για τα επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες κλήθηκαν σε απολογία από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ για τα επεισόδια των οπαδών τους στο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Περιστέρι. Η κλήση βασίζεται στα άρθρα 14, 15 και 17 του ποινικού κώδικα της ΕΠΟ, τα οποία αναφέρονται σε επεισόδια οπαδών.

Αν ο αθλητικός δικαστής κρίνει ότι τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα τότε οι δύο ομάδες κινδυνεύουν ακόμα και με ποινή κεκλεισμένων των θυρών για μία αγωνιστική, που σημαίνει ότι ενδέχεται ο Ολυμπιακός να υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό σε ένα άδειο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αν κριθεί ότι τα επεισόδια ήταν μεμονωμένα τότε θα επιβληθεί στις ομάδες πρόστιμο. Στον αθλητικό δικαστή κλήθηκαν ακόμα οι παρακάτω ΠΑΕ:

α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με την Ξάνθη.

β) ΠΑΕ ΑΕΚ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Εργοτέλη.

γ) ΠΑΕ ¶ρης, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τη Λάρισα.

δ) ΠΑΕ Ηρακλής, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον με τον Αστέρα Τρίπολης.

ε) ΠΑΕ Λάρισα, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, καθώς επίσης και για την συμπεριφορά τους στον αγώνα με τον Αρη.

στ) ΠΑΕ Καβάλα και τον Δ. Παναγόπουλο (διερμηνέα), γιατί «... δε λάβατε κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα προστατεύοντας συγχρόνως το κύρος και την αξιοπιστία του Αθλήματος του Ποδοσφαίρου» στον αγώνα με τον Πανθρακικό.

ζ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

η) ΠΑΕ Πανθρακικός, γιατί «... δε λάβατε κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα προστατεύοντας συγχρόνως το κύρος και την αξιοπιστία του Αθλήματος του Ποδοσφαίρου» στον αγώνα με την Καβάλα.

Πηγή: www.goal.com/gr