Κόσμος
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 12:47

Χ. Κλίντον: Παράνομοι οι ισραηλινοί εποικισμοί

Η Ουάσινγκτον δεν δέχεται ότι η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα είναι νόμιμη, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η έναρξη συνομιλιών

Η Ουάσινγκτον δεν δέχεται ότι η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα είναι νόμιμη, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η έναρξη συνομιλιών είναι ο ταχύτερος τρόπος για να επιτευχθεί πάγωμα του εποικισμού.

«Δεν δεχόμαστε ότι η εποικιστική δραστηριότητα είναι νόμιμη και είναι πάγια η πεποίθησή μας ότι θα ήταν προτιμότερο να τερματιστεί κάθε εποικιστική δραστηριότητα σήμερα και στο μέλλον», είπε η Κλίντον από το Κάιρο όπου παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό κανενός ότι ο δρόμος προς ένα παλαιστινιακό κράτος...πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα... και αυτό περιλαμβάνει και την Ιερουσαλήμ...Μπορώ να δώσω τη διαβεβαίωση ότι στόχος μας είναι η δημιουργία ενός πραγματικού παλαιστινιακού κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά

Η περιοδεία της Κλίντον για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή δεν επέτρεψε μια πρόοδο για την επανάληψη του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters