Πολιτική
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 15:47

Β. Μεϊμαράκης: Δεν έχω εμπάθειες, μιλώ με πολιτικούς όρους

«Δεν έχω εμπάθειες. Μιλώ πολιτικά και με πολιτικούς όρους» ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη στάση του έναντι του Αντώνη Σαμαρά μέσω της ομιλίας του στην ΚΕ.

«Δεν έχω εμπάθειες. Μιλώ πολιτικά και με πολιτικούς όρους» ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη στάση του έναντι του Αντώνη Σαμαρά μέσω της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή.

«Δεν υπερασπίζομαι κάποιο πρόσωπο. Υπερασπίζομαι την ιστορία. Είμαι πάνω από αυτά τα πρόσωπα», τόνισε, μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9.

Σημείωσε ακόμη ότι πρωταγωνίστησε στο να γυρίσει ο κ. Σαμαράς και να μην υπάρξει τρικυμία από την επιστροφή του.

«Δεν κάνω επιθέσεις, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Εγώ απάντησα, τοποθετήθηκα σε ένα θέμα που είχε ξεκινήσει και πρέπει να πω ότι υπήρχε μια άτυπη συμφωνία όλων μας ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν θα συζητήσουμε τα αίτια της ήττας και δεν θα συζητήσουμε για το παρελθόν», εξήγησε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «την τελευταία εβδομάδα υπήρχαν συνεχείς αναφορές μέσα από συνεντεύξεις του κ. Σαμαρά με όρους διαλόγου παρελθόντος».

«Έγινε μια προσπάθεια να μας γυρίσει στο παρελθόν και να υπάρξει η άποψη ότι δικαιώθηκε η στάση του στο θέμα των Σκοπίων αι τίμησε και δεν πρόδωσε το δάκρυ του εθνάρχη. Σε αυτό απάντησα και πήρα θέση. Παρόλο που έβγαινα στα κανάλια, δεν πήρα θέση στα κανάλια αλλά στην ΚΕ και παρουσία του», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς αν αυτή η κίνηση είναι διχαστική, επεσήμανε: «Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας βασανίσει: ποιος διχάζει; Αυτός που τα θέτει πρώτος ή αυτός που απαντά; Ποιος μας γυρίζει στο παρελθόν; Αυτός που τα θέτει πρώτος ή αυτός που απαντά; Τελικά, είναι μια αποκατάσταση της αλήθειας; Γιατί εγώ απάντηση σε αυτά δεν πήρα και θεωρώ και το θέμα λήξαν».

«Αυτή η διαδικασία δεν είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πορευτούμε σεβόμενοι την ιστορία του κόμματος και την προσωπική διαδρομή του καθενός και αυτά πρέπει να είναι γνωστά», υπογράμμισε.

«Δεν είναι μπουρλοτιέρης της παράταξης. Είναι αποκατάσταση της αλήθειας και επανατοποθέτηση των όρων διαλόγου σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρώ ότι μετά την δική μου παρέμβαση ξαναμπαίνουμε στη διαδικασία αυτή με όρους μέλλοντος», τόνισε.