Πολιτική
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 05:55

Η ατζέντα της ημέρας

* Κλειστά από σήμερα και για επτά ημέρες το Α1 τμήμα του Γυμνασίου Γαλατσίου, το Α3 τμήμα του 8ου Γυμνασίου Αιγάλεω, καθώς και το τμήμα Πρώϊμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ, λόγω κρουσμάτων της νέας γρίπης Α-Η1Ν1. Επίσης κλειστά για το ίδιο χρονικό διάστημα λόγω γρίπης θα παραμείνουν τα τμήματα Α1, Β2 και Γ2 του Γενικού Λυκείου Νέα Τριγλίας στη Χαλκιδική, καθώς και τα τμήματα Β1 και Β2 του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου.

* Νέα 48ωρη απεργία κήρυξαν από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ. Οι εργαζόμενοι θα απέχουν και από τις υπερωρίες του Σαββατοκύριακου.

* Το πρόγραμμα πλυσίματος και απολύμανσης πλατειών και πεζοδρόμων του δήμου Πειραιά, περιλαμβάνει σήμερα: Πλατεία Θεμιστοκλή (επί των οδών Δογάνης και Δημητρακοπούλου, Περιβολάκι), Δογάνης (από οδό Αγχιάλου έως την οδό Ελλής), Σπάρτης (από την Αγχιάλου έως την Ελλής), Δράμας (Λαϊκή αγορά Πέμπτη μεσημέρι) και Σπάρτης (Λαϊκή αγορά Παρασκευή μεσημέρι).

* Αναχωρεί σήμερα για την Ισπανία αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το 18 ο Συνέδριο του ΚΚ Ισπανίας που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6-8 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη.

* Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα η Νομάρχης Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, τακτικό μέλος της ΕΝΑΕ και επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ».

* Στις 9:45 π.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μούν.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΚΔΕ).

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Royal Olympic ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα κηρύξει την έναρξη του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οδικής Ασφάλειας.

* Στις 10:40 π.μ. επίσκεψη του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι-μούν, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο 3ο Παγκόσμιο Forum για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

* Στις 10:45 π.μ. ομιλία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας.

* Στις 11 π.μ. ομιλία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μούν προς τους βουλευτές στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

* Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια των εργαζομένων στα stage και πορεία προς τη Βουλή.

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το Υπουργικό Συμβούλιο και στη συνέχεια το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ).

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ιωάννη Ραγκούση, με το προεδρείο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και τους επικεφαλής των παρατάξεών της.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ).

* Στις 2:15 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, Egemen Bagis.

* Στις 2:45 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας και κύριο διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Egemen Bagis.

* Στις 3 μ.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση, πρέσβη, William Lacy Swing.

* Στις 3:30 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδιο για το Περιβάλλον, Σταύρο Δήμα.

* Στις 4 μ.μ. η παρουσίαση της πρότασης PANDIDAKTIRION στο εκπαιδευτικό κέτνρο acrocosmos στη Βάρκιζα.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας, επικεφαλή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Egemen Bagis.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Imperial» ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και μελών σχολικών επιτροπών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

* Στις 8 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα παραστεί σε συγκέντρωση υποδοχής που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Σεναριογράφων στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.