Πολιτική
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 04:59

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων αργότερα κυρίως στις παράκτιες περιοχές τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά από το βράδυ θα ενταθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και βαθμιαία τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδες αργότερα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στα δυτικά και βόρεια που από το μεσημέρι βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά και από το βράδυ στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και τη νύχτα κατά τόπους στην Κρήτη και τις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)