Πολιτική
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 10:43

Ν.Δ.: Αλλοπρόσαλλη η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της ασφάλειας

«Η συνταγή “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι” δεν αποτελεί λύση», ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή.

«Η συνταγή “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι” δεν αποτελεί λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο ίδιος με θέμα την κατάργηση της σκοπιάς στα αστυνομικά τμήματα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας, ενώ άσκησε έντονη κριτική με αφορμή τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Ανταπαντώντας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας είπε ότι η αποτελεσματικότητα των τελευταίων κρίσεων θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όπως έγινε και κατά το παρελθόν.

Ο κ. Μαρκογιανννάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας προσβλητική, ψευδή και συκοφαντική τη δήλωση ότι «παρελήφθη μία διαλυμένη Αστυνομία», που αποσκοπεί απλώς, όπως είπε, να ακυρώσει οτιδήποτε έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Βούγιας, δήλωσε ότι η τρομοκρατία αλλάζει μεθόδους και πρέπει να ανευρεθούν σύγχρονες αποτελεσματικές μέθοδοι για την αντιμετώπισή της.

Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ της Αστυνομίας και του πολίτη και η εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού, η οποία μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατάργησης της σκοπιάς.

Ο υφυπουρόγς κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι επί των ημερών της το ηθικό των αστυνομικών ήταν πολύ χαμηλό και πως αυτό οφειλόταν στην ασάφεια των μηνυμάτων που λάμβανε η ηγεσία της αστυνομίας από την πολιτική ηγεσία.

Είπε επίσης ότι η φύλαξη των αστυνομικών τμημάτων θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα και επέμεινε στην ορθότητα της απόφασης κατάργησης της φρουράς.

Ο κ. Βούγιας υπογράμμισε ότι η απόφαση ελήφθη με βάση την εμπειρία που έχει αποκτηθεί, αλλά και τη βούληση για διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες με την αποδέσμευση 1.500-2.000 αστυνομικών που αντί να φυλάνε κάποιες φορές «κενά κελύφη» θα βγουν στου δρόμους και στις περιπολίες.

Αντιθέτως, ο ερωτών βουλευτής κ. Μαρκογιαννάκης, υποστήριξε ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να έχουν εισηγήσεις των υπηρεσιών.