Πολιτική
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009 20:00

Ντ. Μπακογιάννη: Συνταγή αποτυχίας η περιχαράκωση της ΝΔ

«Η πολιτική και ιδεολογική περιχαράκωση της Νέας Δημοκρατίας είναι συνταγή αποτυχίας, μια Νέα Δημοκρατία με νέο αρχηγό και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον» τόνισε η Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Yπαρκτό χαρακτήρισε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη τον κίνδυνο συρρίκνωσης της ΝΔ, θέτοντας το δίλημμα ανάμεσα σε ένα κόμμα δημοκρατικό και δυνατό, και στη βάση του, και στην κοινωνία και σε ένα κόμμα περιχαρακωμένο, εσωστρεφές, επιρρεπές στον λαϊκισμό, με παλαιοκομματικές συνταγές.

«Η θέση μου δική είναι απολύτως ξεκάθαρη: Η πολιτική και ιδεολογική περιχαράκωση της Νέας Δημοκρατίας είναι συνταγή αποτυχίας, μια Νέα Δημοκρατία με νέο αρχηγό και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον» συνέχισε, μιλώντας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ακόμη πως για να κερδηθεί η μάχη των ιδεών, οι νέοι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η ΝΔ θα πρέπει να προτείνει πολιτικές, σε τομείς που η κοινωνία κινείται πιο γρήγορα από τα κόμματα.

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη έκανε αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και τόνισε πως οι πολιτικοί οφείλουν να είναι και νόμιμοι και ηθικοί και να κρίνονται όπως κάθε πολίτης.

«Εμείς στην Νέα Δημοκρατία που πληρώσαμε ακριβά την απώλεια του ηθικού μας πλεονεκτήματος, πρέπει να μπούμε δυναμικά μπροστά στον αγώνα για τη διαφάνεια, με συγκεκριμένες προτάσεις» πρόσθεσε.