Πολιτική
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 04:58

Πρόγνωση καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Δυτική Κρήτη, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Δυτική Κρήτη, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στη Θράκη. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωΐ 6 με 7 Μποφόρ. Από το μεσημέρι στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα φθάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι κατά τόπους δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα νότια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στη Δυτική Κρήτη όπου θα είναι πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωΐ 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το πρωΐ στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια νησιωτική Ελλάδα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)