Πολιτική
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 15:34

Φ. Πετσάλνικος: Στο πλευρό του κυπριακού λαού η Βουλή των Ελλήνων

Συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού είχε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού είχε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Πετσάλνικος σημείωσε πως το Ελληνικό Κοινοβούλιο χαιρετίζει τη συμφωνία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και στηρίζει την προσπάθεια του Προέδρου κ. Χριστόφια για την εξεύρεση συνολικής, αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Διαβεβαίωσε ακόμη τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει το συνεχιζόμενο αγώνα του αδελφού κυπριακού λαού για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού ζητήματος, που θα αποκαταστήσει την ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λύση διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Υπογράμμισε την άριστη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και με τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και τις συναντήσεις που θα έχει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα.