Πολιτική
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 20:53

Δριμεία επίθεση Π. Παυλόπουλου στο ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Δριμύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει πως το κυβερνών κόμμα «έρχεται ουσιαστικά να ξανανοίξει τις πληγές που εκείνη είχε δημιουργήσει» και αναφερόμενος σε ορισμένες από τις ρυθμίσεις του επισημαίνει: «Η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% της μοριοδότησης της εμπειρίας είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και αφενός αντισυνταγματική, ως αντίθετη προς την αρχή της ισότητας, αφετέρου δε αντίθετη προς τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει για την προσαρμογή της νομοθεσίας μας, όπως προεκτέθηκε, στην κοινοτική οδηγία περί συμβασιούχων».

Επίσης, κάνει λόγο για νοοτροπία ισοπέδωσης των πάντων, αναφέροντας ότι «η κατάργηση της συνέντευξης - που ούτως ή άλλως, και παρά τα μυθεύματα που είχαν κατά καιρούς καλλιεργηθεί, γινόταν πάντοτε εφόσον το ενέκρινε το ΑΣΕΠ και μέσω του ΑΣΕΠ- ιδίως δε η κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων ως προϋπόθεσης για τη μοριοδότηση κατά την πρόσληψη, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μένει προσκολλημένο στη λογική της αναξιοκρατίας και της κατάφωρης παραβίασης της αρχής της ισότητας».

Ο κ. Παυλόπουλος κατηγορεί ακόμη τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι καθιέρωσαν «την ανομία, την ανισότητα, την αδικία και συνακόλουθα, τις πελατειακές σχέσεις ιδίως στον τομέα των προσλήψεων» και υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «ξεκίνησε να βάλει τάξη στην εξάλειψη της ομηρίας των συμβασιούχων που οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν, εκθέτοντας επιπλέον ανεπανόρθωτα τη Χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».