Κόσμος
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009 21:53

Συνάντηση Σαρκοζί - Νετανιάχου

Στα μέτρα για την αναβίωση, χωρίς καθυστέρηση, της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, επικεντρώθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στα μέτρα για την αναβίωση, χωρίς καθυστέρηση, της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, επικεντρώθηκε η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Οι δύο άνδρες είχαν συνομιλίες επί μία ώρα και σαράντα λεπτά στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Ισραηλινός ηγέτης δεν έκανε καμία δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αντίθετα με ό,τι είχε πράξει τις δύο προηγούμενες φορές που είχε επισκεφθεί το Νικολά Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στη συνάντηση παρέστησαν μόνον οι δύο στενοί συνεργάτες των ηγετών-ο Ζαν-Νταβίντ Λεβίτ από την γαλλική πλευρά και ο Ούζι ¶ραντ.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες περιορίσθηκαν απλώς να εκδώσουν ένα κοινό ανακοινωθέν, όπου τονίζεται πως στη συνομιλία εθίγησαν «τα κύρια διεθνή ζητήματα και ιδίως τα μέσα για την αναβίωση χωρίς καθυστέρηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή».

Τέλος, Ισραηλινός αξιωματούχος, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου στην επίσκεψή του στο Παρίσι, δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Συρία, αμέσως και χωρίς προϋποθέσεις.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο