Πολιτική
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 15:55

Ν.Δ.: Σε τεταμένο κλίμα η μάχη της διαδοχής

Τεταμένο είναι το κλίμα στη μάχη της διαδοχής στη ΝΔ. Χθες, η Ντ. Μπακογιάννη ανέβασε τους τόνους χρεώνοντας σε Αντ. Σαμαρά και Δ. Αβραμόπουλο «πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων».

Τεταμένο είναι το κλίμα στη μάχη της διαδοχής στη ΝΔ. Χθες, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέβασε τους τόνους χρεώνοντας σε Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο «πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων».

Μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 9,89, ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέφρασε φόβους για την επόμενη μέρα, καθώς, όπως ανέφερε, ορισμένοι και από τις δύο πλευρές προσπαθούν να σηκώσουν τείχη, καλλιεργούν την πόλωση και διχάζουν.

Αφού σημείωσε με ρόλους του παρελθόντος το παιχνίδι γίνεται πιο δύσκολο, υπογράμμισε την ανάγκη το κόμμα να επανέλθει στην κοινωνία και να μιλήσει με τον λαό, κάτι που, όπως είπε, δεν γίνεται.

Επικρίνοντας τη στάση βουλευτών που, όπως σημείωσε, κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά πάνελ παίρνουν το μέρος του ενός ή του άλλου, επισήμανε πως «το παζλ είναι διαλυμένο και πρέπει να το ενώσουμε».

Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής, αν και, όπως ανέφερε, δέχεται πιέσεις κυρίως από την Εκκλησία.

Ερωτηθείς αν πρέπει να τεθεί θέμα επιστροφής του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, όποιος και αν κερδίσει, απάντησε πως πρόκειται για απόφαση του αρχηγού, όμως αναφέρθηκε με νόημα και στη δική του στάση: «Αν δεν τηρηθούν αυτά που λέμε προεκλογικά στα στάδια και στις ομιλίες, αν γυρίσουμε και πάλι την πλάτη, όπως κάνει η ΝΔ, στην κοινωνία, στα μέλη και στη νεολαία, γιατί τώρα θυμηθήκαμε τη νεολαία και τα μέλη, τους είχαμε παραπετάμενους, νεροκουβαλητές και χειροκροτητές, τότε αφήστε να κρίνω αν η στάση μου είναι δίπλα στον επόμενο αρχηγό, γυναίκα ή άντρα».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, μίλησε για έλλειμμα ψυχραιμίας από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη: «Η ρήση της Ντόρας περί ανίερων συμμαχιών νομίζω ότι δείχνει ένα έλλειμμα ψυχραιμίας. Δεν υπάρχει λόγος. Αν ο κ. Αβραμόπουλος είχε ταχθεί μαζί της, δεν θα ήταν ανίερη συμμαχία».

Ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Γιαννόπουλος, ανέφερε πως η ομιλία της κ. Μπακογιάννη ήταν πολύ καλή επισημαίνοντας πως «ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα που επρεπε να ακούσει ο κόσμος».

«Μήπως δεν θα επρεπε να φτάσουμε σε όλη αυτή την κατάσταση γιατί θα κλιμακωθεί η ένταση; Μήπως ήταν καλύτερη η εποχή που η διαδοχή ήταν σε άλλο επίπεδο και ψήφιζε η ΚΟ; Βέβαια ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει» συμπλήρωσε.

Μέσω του Θέμα 9,89, ο κ. Κώστας Κιλτίδης αναφερόμενος στη συμμαχία Αβραμόπουλου-Σαμαρά, σημείωσε πως η κοινωνία την εξέλαβε ως συναλλαγή.

«Όταν κάποια πράγματα προέρχονται από τέτοιου είδους διεργασίες προφανώς η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι είναι κάτι που έχει προεξοφληθεί με άλλου είδους συζήτηση» επισήμανε.

Οι παραπάνω επισημάνσεις προκάλεσαν την αντίδραση της κ. Φωτεινής Πιπιλή: «Η συναλλαγή είναι πολύ βαριά και προσβλητική λέξη. Η συναλλαγή πάει σε άσχημα πράγματα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Ο καθένας αναδεικνύει και το επίπεδο του όταν μετέρχεται τέτοιων επιχειρημάτων. Είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται τέτοιου είδους κατηγορίες».

«Αν μερικοί προβλέπουν ότι θα τα κάνουν κουλουβάχατα το μόνο που θα κερδίζουν είναι να φάμε μια ακόμα μούντζα από τον ψηφοφόρο και δεν θα κερδίσουμε τίποτα» συμπλήρωσε.