Πολιτική
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009 14:44

Δ. Αβραμόπουλος: Κοινή αντίληψη με τον Αντ. Σαμαρά

Το μέλλον της ΝΔ δε βρίσκεται εκεί που λιμνάζει μια μετακινούμενη εκλογική μάζα χωρίς καθαρό οικονομικό και κοινωνικό στίγμα, αναφέρει ο Δ. Αβραμόπουλος σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο.

«Το μέλλον της παράταξής μας δε βρίσκεται εκεί που λιμνάζει μια μετακινούμενη εκλογική μάζα χωρίς προσανατολισμό και καθαρό οικονομικό και κοινωνικό στίγμα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο.

Δίνοντας το στίγμα της πρότασής του, επισημαίνει πως το μέλλον της ΝΔ βρίσκεται εκεί «που χτυπάει η καρδιά και ενεργοποιείται το μυαλό των αστικών στρωμάτων και των εργαζομένων στις πόλεις και την ύπαιθρο, που θέλουν και μπορούν να ηγηθούν των εξελίξεων αντιστεκόμενες στις δυνάμεις της αδράνειας, της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιακών κεκτημένων».

«Θα κερδίσουμε το στοίχημά μας εγγυώμενοι μια ελεύθερη δημοκρατική Οικονομία με κοινωνική δικαιοσύνη, απαράγραπτα εθνικά δίκαια, αδιαπραγμάτευτα πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα» προσθέτει.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από τη μάχη της διαδοχής, σημειώνοντας πως θέλησε να αποσυνδέσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες από την πολιτική του επιμονή στη συμμετοχή του μεγαλύτερου αριθμού φίλων και μελών του κόμματός μας στην εκλογή της νέας ηγεσίας, «ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή υπόνοια ότι μια θέση, που για μένα ήταν θέση αρχής, θα μπορούσε να προβάλλεται μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει μια προσωπική στρατηγική».

Στη συνέχεια χαρακτηρίζει σχεδόν αυτονόητη την υποστήριξή του στον κ. Αντώνη Σαμαρά, «από τη στιγμή που μαζί δώσαμε την πρώτη μάχη για την απαλλαγή της παράταξής μας από τους αναχρονισμούς και τις καταδικασμένες πρακτικές της κομματικής γραφειοκρατίας, του νεποτισμού, των κληρονομικών δικαιωμάτων, των αδιαφανών διαδικασιών, των προσωπικών μηχανισμών και των αυθαίρετων αποφάσεων ερήμην της βάσης».

Επισήμανει ακόμη πως «η συνάντησή του» με τον κ. Σαμαρά «δεν ήταν ούτε μία τυχαία σύμπτωση ούτε μία απλή τακτική συμφωνία. Ήταν μία κοινή αντίληψη που δε θα μπορούσε να μείνει χωρίς συνέχεια».