Πολιτική
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009 10:18

Στήριξη Αρη Σπηλιωτόπουλου στην Ντ. Μπακογιάννη

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Ντ. Μπακογιάννη για την προεδρία της Ν.Δ. αναμένεται να ανακοινώσει στη 1 μ.μ. ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις στο Ίδρυμα Θεοχαράκη θα προβεί στη 1 μ.μ. ο βουλευτής της ΝΔ ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί στο ζήτημα της διαδοχής στη ΝΔ.

Παρούσα θα είναι και η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, την υποψηφιότητα της οποίας πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στηρίξει.

Παράλληλα, έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης απηύθυνε με επιστολή του προς τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, επισημαίνοντας την ανάγκη ενότητας http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1741877 .

Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τους συνυποψήφιούς του να υποδείξουν στους υποστηρικτές τους «να πάψουν να κάνουν κακό στην παράταξη, να χαμηλώσουν τους τόνους, να αντιπαρατίθενται έχοντας πάνω απ' όλα το συμφέρον του κόμματός μας και να υπηρετούν με το δημόσιο λόγο τους την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας».

Εν τω μεταξύ, ο Αριστοτέλης Παυλίδης διαψεύδει ότι έκανε δήλωση υποστήριξης της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Τα δελτία ειδήσεων μεταδίδουν ότι η επί χρόνια συνάδελφος στην Βουλή και σε κυβερνήσεις της ΝΔ, κα Ν. Μπακογιάννη, δήλωσε ότι της προσέφερα στήριξη, την οποία απέρριψε», δήλωσε ο κ. Παυλίδης.

«Επ' αυτού δηλώνω ότι ούτε επικοινωνία είχα με την κα Μπακογιάννη, ούτε δήλωση έκανα περί στηρίξεως της», κατέληξε.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την περιοδεία του, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της προεδρίας της ΝΔ. Στις 14:00 ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στη Λειβαδιά, στο συνεδριακό κέντρο «Κρύα» και στις 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Προβάδισμα Σαμαρά δίνουν νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά καταγράφεται σε πέντε νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Ειδικότερα, στην έρευνα της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν-στον πρώτο γύρο- ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 45,7%, η κ. Μπακογιάννη 39,2% και ο κ. Ψωμιάδης 11,1%. Στο δεύτερο δε γύρο, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 51,1% και η κ. Μπακογιάννη 42%.

Με 43% έναντι 35% της Ντόρας Μπακογιάννη και 18% του Παναγιώτη Ψωμιάδη προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς, μεταξύ όσων δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Στην έρευνα της εταιρείας MARC για το «Έθνος της Κυριακής», στον πρώτο γύρο, ο κ. Σαμαράς προηγείται με 45,3% έναντι 41,1% της κ. Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Ψωμιάδης συγκεντρώνει 10,5%. Στο δεύτερο γύρο τα ποσοστά είναι: Αντώνης Σαμαράς 52,8%- Ντόρα Μπακογιάννη 45,3%.

Στην έρευνα της MRB για τον «Ελεύθερο Τύπο»- στον πρώτο γύρο- ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 42,9%, η κ. Μπακογιάννη 35,9% και ο κ. Ψωμιάδης 13%. Στο δεύτερο γύρο, το ποσοστό του κ. Σαμαρά ανέρχεται σε 49,4% και της κ. Μπακογιάννη σε 42%.

Τέλος, στην έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τη «Free Sunday», ο κ. Σαμαράς προηγείται με 41,9%, έναντι της κ. Μπακογιάννη που λαμβάνει 38,4% και του κ. Ψωμιάδη που επιλέγεται από το 12,7% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν.