Πολιτική
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 11:41

Κ. Παπούλιας: Σημείο αναφοράς για όλους το Πολυτεχνείο

Φόρο τιμής απέτισαν στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Φόρο τιμής απέτισαν στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Στο μήνυμα του για την 36η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε σημείο αναφοράς για όλους το Πολυτεχνείο ενώ ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε τον αγώνα και τα ιδανικά του Πολυτεχνείου ως αφετηρία κάθε κοινωνίας.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες Αθηναίοι, κάθε ηλικίας, προσέρχονται στο χώρο του Πολυτεχνείου, οι πύλες του οποίου θα κλείσουν μετά τις 2 το μεσημέρι.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στο εσωτερικο του κτιρίου με ομιλίες των πρυτανικών αρχών, των εκπροσώπων του Συνδέσμου φυλακισθέντων και εξορισθέντων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι με το προσκλητήριο νεκρών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων και της πορείας έχουν διατεθεί 6.000 αστυνομικοί η παρουσία των οποίων θα είναι διακριτική, όπως έχουν συμφωνήσει οι πρυτανικές αρχές με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.