Κόσμος
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 11:57

Στη Σαουδική Αραβία ο Νικολά Σαρκοζί

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να μεταβεί αργότερα σήμερα στη Σαουδική Αραβία, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη με απώτερο στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για το μεσανατολικό.

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να μεταβεί αργότερα σήμερα στη Σαουδική Αραβία, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχει ο Σαρκοζί με τον βασιλιά Αμπντάλα θα βρίσκεται το πάγωμα της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Στη διάρκεια της παραμονής του γάλλου ηγέτη στο βασίλειο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ, αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη σε μία προσπάθεια να φέρει τις δύο πλευρές ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Σαρκοζί δέχτηκε πρόσφατα τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-¶σαντ στο Παρίσι, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο γάλλος πρόεδρος προωθεί την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και έχει εκφράσει την ανησυχία του για το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο