Πολιτική
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009 20:39

Πάνω από 250 προσαγωγές για τα επεισόδια στη Λ. Αλεξάνδρας

Σε πάνω από 250 προσαγωγές έχει προχωρήσει η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε 277 προσαγωγές προχώρησε τελικά η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από τους παραπάνω, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οκτώ και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί από πέτρες, εκ των οποίων ένας έχει κάταγμα κάτω γνάθου.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ όπου εξετάζονται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στη Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας, χωρίς να υπάρξει απάντηση από πλευράς αστυνομικών.

Κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών όμως καθώς περνούσαν μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής άνδρες των ΜΑΤ συνέλαβαν ένα άτομο που σύμφωνα με την Αστυνομία πετούσε πέτρες νωρίτερα και έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους υπόλοιπους.

Δημιουργήθηκε ένταση κατά την οποία οι νεαροί κατάφεραν να απελευθερώσουν το συλληφθέντα και απομακρύνθηκαν τρέχοντας προς την οδό Πατησίων.

Στο ύψος του Αρείου Πάγου επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς της ομάδας Δέλτα αλλά οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους καταδίωξαν.

Στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων ενώ χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες που έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός από πέτρα μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί των ΜΑΤ εγκλώβισαν περίπου 100 άτομα στο άγαλμα της Αθηνάς στο Πεδίο του ¶ρεως τους οποίους υπέβαλαν σε έλεγχο.