Κόσμος
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 08:16

Βιετνάμ: Εκρηξη παλιάς βόμβας, τέσσερις νεκροί

Τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη μετά την έκρηξη βόμβας από την εποχή του Πολέμου του Βιετνάμ, την οποίας οποίας προσπαθούσαν να αφαιρέσουν την εκρηκτική ύλη, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η αστυνομία.

Τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν χθες Τρίτη μετά την έκρηξη βόμβας από την εποχή του Πολέμου του Βιετνάμ, την οποίας οποίας προσπαθούσαν να αφαιρέσουν την εκρηκτική ύλη, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η αστυνομία. Τα θύματα είναι ηλικίας από 24 έως 27 ετών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας στη νότια επαρχία Τέϊ Νινχ, Νγκουέν Βαν Ντιέου.

«Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Η περιφερειακή αστυνομία ερευνά τι είδους βόμβα ήταν. Η περιοχή όπου σημειώθηκε το ατύχημα ήταν στόχος πολλαπλών επιθέσεων των ΗΠΑ στον πόλεμο», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πάνω από 10.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις κεντρικές επαρχίες του Βιετνάμ από βόμβες οι οποίες παραμένουν στην περιοχή μετά τον πόλεμο, ο οποίος τέλειωσε το 2005, σύμφωνα με το Ίδρυμα Βετεράνων του Βιετνάμ της Αμερικής καθώς και το υπουργείο ¶μυνας του Βιετνάμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων