Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 15:06

Ομάδα εργασίας για τα χρέη των νοσοκομείων

Ομάδα εργασίας για τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων συγκροτήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών και της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ανευ αμοιβής οι μετέχοντες, δύο μήνες η διάρκειά της.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, αποφασίστηκε η σύσταση και συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ομάδα εργασίας συγκροτήθηκε, αφού ελήφθη υπόψη η ανάγκη ελέγχου των στοιχείων για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους των χρεών των νοσοκομείων, καθώς και η ανάγκη ρύθμισης των χρεών αυτών.

Έργο της ομάδας είναι ο έλεγχος και η πιστοποίηση των στοιχείων, που αφορούν στα χρέη των νοσοκομείων και ο ακριβής προσδιορισμός του ύψους αυτών, καθώς και η μελέτη εναλλακτικών τρόπων διακανονισμού των πιστοποιημένων χρεών.

Την ομάδα εργασίας αποτελούν οι:

α. Ηλίας Πλασκοβίτης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών (ως συντονιστής)

β. Νικόλαος Πολύζος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

γ. Κωνσταντίνος Ρόμπας, Δ/ντής Διεύθυνσης Προμηθειών Υ.Υ.Κ.Α.

δ. Χρήστος Ντζιούνης, Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού, Γ.Λ.Κ.

ε. Στυλιανός Μαραβελάκης, Γ.Λ.Κ

Όπως διευκρινίζεται, η διάρκεια της ομάδας είναι δύο μηνών, ενώ οι μετέχοντες σε αυτή δεν δικαιούνται αμοιβής.