Πολιτική
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009 20:10

Π. Ψωμιάδης: Δεν αγωνιζόμαστε για την καρέκλα, αλλά για την ενότητα

Την ανάγκη διατήρησης της ενότητας στη ΝΔ επεσήμανε από το Ηράκλειο και το Λασίθι όπου περιόδευσε, ο υποψήφιος για την αρχηγία της παράταξης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Την ανάγκη διατήρησης της ενότητας στη ΝΔ επεσήμανε από το Ηράκλειο και το Λασίθι όπου περιόδευσε, ο υποψήφιος για την αρχηγία της παράταξης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της ΝΔ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, έκανε λόγο για καθαρές κουβέντες τονίζοντας ότι «με αυτές μπορούμε να πάμε μπροστά».

Στη ΝΔ, πρόσθεσε, δεν αγωνιζόμαστε για την καρέκλα και για αξιώματα, αλλά για να της ξαναδώσουμε την ενότητα, την πνοή, τη δυναμική και πάνω από όλα, στον ξεχασμένο και προδομένο της λαό, να πούμε πως διαγράφουμε ότι συνέβη και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος στις εκλογές, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε πως θα κάνει ότι λέει η λογική του, θεωρώντας πως ο ελληνικός λαός δεν είναι κοπάδι προβάτων για να τον καθοδηγήσει κανείς.

Παράλληλα, να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ, από τα Χανιά, ο κ. Ψωμιαδης. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, ο κ. Ψωμιάδης βρέθηκε το απόγευμα στην Νομαρχία Χανίων και στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ.

«Βρίσκομαι στο σπίτι της φίλης μου της Ντόρας, θεωρώ ότι πρέπει να είναι ενωτικό το αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που πρέπει να φύγει η ΝΔ μπροστά, έχοντας δίπλα της όλο το λαό και καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες να πάνε να ψηφίσουν, να σφίξουν την καρδιά τους, και η επόμενη μέρα να είναι πολύ καλύτερη από την επόμενη», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων πρόβλεψε ότι θα υπάρχει και δεύτερος γύρος. Σε ερώτηση για τη θέση θα τηρήσει απάντησε: «Εγώ στη ζωή μου, όταν έπαιζα ποδόσφαιρο και παίζω ακόμα μπάλα, μπαλαντέρ ποτέ δεν ήμουν. Ήμουν αμυντικός. Η μπάλα περνούσε, ο αντίπαλος δεν περνούσε. ¶ρα επιτρέψτε μου να πω, να αφήσω το λαό να αποφασίσει με τη δική του κρίση κατά συνείδηση. Ο λαός, το έχω τονίσει, το έχετε ακούσει δεν είναι πρόβατο. Νομίζω κατά συνείδηση πρέπει να ψηφίσουμε όλοι, για το καλό της παράταξης, της ενότητας, της πατρίδας μας, της βάσης της ΝΔ, της τόσο προδομένης και ταλαιπωρημένης».

Τόνισε ακόμη ότι την επόμενη των εκλογών όλοι θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό του νέου αρχηγού, ενώ αναφέρθηκε και στις εξελίξεις μετά την εκλογική ήττα της ΝΔ.

«Χάσαμε και παραδώσαμε την εξουσία στο πιάτο. Για μένα δεν έπρεπε να φύγει ο Καραμανλής. Έπρεπε να μείνει γιατί αυτός εκφράζει την ενότητα, όσο κανείς άλλος, της ΝΔ», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ