Πολιτική
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 10:18

Ερωτηματικά από την αποποίηση ευθύνης του Επαναστατικού Αγώνα

Ερωτηματικά γεννά η αποποίηση ευθύνης του Επαναστατικού Αγώνα για την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, στις 27 Οκτωβρίου.

Ερωτηματικά γεννά η αποποίηση ευθύνης του Επαναστατικού Αγώνα για την αιματηρή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, στις 27 Οκτωβρίου.

Με προκήρυξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οργάνωση αρνείται όχι μόνο κάθε ανάμειξή στην επίθεση της Αγίας Παρασκευής, αλλά και σε όλες τις επιθέσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης και αποδίδονται από την αστυνομία στον Επαναστατικό Αγώνα.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές που εμείς έχουμε πραγματοποιήσει. Κάθε απόπειρα από μεριάς του κράτους να μας χρεώσει ενέργειες άσχετες με εμάς, “ορφανές” ή όχι, σχετίζεται με τα ευρύτερα κρατικά κατασταλτικά σχέδια. Οσον αφορά τις “ορφανές” ενέργειες, πιστεύουμε ότι μια δυναμική ενέργεια χάνει μεγάλο μέρος της σημασίας και της σπουδαιότητάς της όταν δεν αναλαμβάνεται. Αλλά και όταν αναλαμβάνεται, το περιεχόμενο της προκήρυξης προσδιορίζει τη σοβαρότητα ή την έλλειψη σοβαρότητας του πολιτικού λόγου και την βαρύτητα της ενέργειας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Επιπλέον, οι συντάκτες της προκήρυξης αρνούνται κάθε σχέση με τους επικηρυγμένους ως «ληστές με τα μαύρα», καθώς και ότι υπάρχουν πραγματικά στοιχεία για μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Τέλος, η οργάνωση διαχωρίζει τη θέση της από όλες τις άλλες οργανώσεις και απορρίπτει τα περί συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ αντάρτικου πόλης και κοινού εγκλήματος.

Η προκήρυξη βρέθηκε, μετά από τηλεφώνημα που έγινε, στην περιοχή Γκύζη, στην οδό Σολιώτη, πίσω από το Εφετείο της Αθήνας.