Πολιτική
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 14:22

Πρόσκληση Μπακογιάννη για διάλογο εφ' όλης της ύλης

Την πρόσκληση προς τους συνυποψηφίους της για ανοικτό διάλογο εφ’ όλης της ύλης επανέλαβε η Ντ. Μπακογιάννη. Αντ. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα.

Την πρόκληση προς τους συνυποψηφίους της για ανοικτό διάλογο εφ’ όλης της ύλης, επανέλαβε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Πρέπει να συζητήσουμε πολιτικά μεταξύ μας. Να μιλήσουμε ο ένας απέναντι στον άλλο. Υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν έχω πάρει απαντήσεις. Ζητώ διάλογο, όπου θέλουν οι άλλοι συνυποψήφιοι. Αντί παράλληλων μονολόγων είναι καλύτερα να συζητήσουμε. Από τη στιγμή που η εκλογή γίνεται από τη βάση δε γίνεται να μη μιλήσουμε πολιτικά μεταξύ μας», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

«Κατ' ιδίαν», πρόσθεσε, «δεν έχουμε συζητήσει με τον κύριο Σαμαρά. Γι' αυτό και θέλω το διάλογο πάνω σε πολιτικές».

«Έχει κατατεθεί πρόταση για debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ ... Περιμένουμε απάντηση», δήλωσε ο εκτελών χρέη εκπροσώπου της κ. Μπακογιάννη, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποιο όπως είπε, έκανε μια πολιτική συζήτηση. «Έκανε μια επιλογή και επέλεξε να είναι η κεντρώα ... ας την πω συνιστώσα του κυρίου Σαμαρά. Δεν ξέρω τι υποσχέθηκε στον κύριο Αβραμόπουλο ο κύριος Σαμαράς, πάντως τους βλέπω ως δίδυμο», σημείωσε με νόημα.

Για τη σύμπραξη με τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, η κ. Ντόρα Μπακογάννη αρκέστηκε να πει ότι συζητησε μαζί του μόνο πολιτικά και ιδεολογικά, ενώ για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σημείωσε πως έχουν δώσει κοινούς αγώνες διαχρονικά για τη Νέα Δημοκρατία.

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα

«Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας», τόνισε από το Αγρίνιο ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Παράσταση για το ΠΑΣΟΚ θέλουν να δώσουμε; Χρειάζεται περισσότερη ευθύνη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Σε ό,τι αφορά τις αιχμές για golden boys και όσους πλήγωσαν την παράταξη, ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ απάντησε σε υψηλούς τόνους: «oνοματεπώνυμα για 'golden boys', ακόμη περιμένω. Πάντως σίγουρα είναι απέναντί μου αυτοί που πλήγωσαν με τη συμπεριφορά τους την παράταξη. Και βέβαια δεν είμαι εγώ που πίεζα για πρόωρες εκλογές».

Αναφερόμενος στα περί ισχυρής και ανίσχυρης ΝΔ, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «ισχυρή ΝΔ είναι η ΝΔ που την εκλέγει η βάση της. Ανίσχυρη ΝΔ είναι η ΝΔ των μηχανισμών».

Τόνισε δε πως ασφαλώς και αποδοκιμάζει τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον συνυποψηφίου, γι’ αυτό άλλωστε και μιλά, όπως είπε συνεχώς για ενότητα.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι όταν εκείνος χρόνια δέχεται σωρεία τέτοιων επιθέσεων, μία αντίστοιχη αποδοκιμασία δεν έγινε ποτέ. «Επαναλαμβάνω: ενότητα και πάλι ενότητα», τόνισε.

Π. Ψωμιάδης: Δεν κάνω παζάρια με κανέναν

«Μπήκα για να μείνω και όχι για να φύγω. Δεν κάνω παζάρια με κανέναν. Υπηρετώ αξίες, που πήρα από το Θεό, από τους γονείς μου και τους δασκάλους μου. Στο κάτω-κάτω δεν μπήκα σ’ αυτό τον αγώνα για να είμαι με τη μια ή με την άλλη πλευρά. Μπήκα για τη ΝΔ, για την ενότητα, για την επόμενη μέρα», δήλωσε σήμερα ο κ. Ψωμιάδης και στην ερώτηση ποιον υποψήφιο θα στηρίξει σε περίπτωση δεύτερου γύρου, αρκέστηκε να πεί: «Θα στηρίξω τη ΝΔ και τον απλό, προδομένο Νεοδημοκράτη».

Σχολιάζοντας τέλος, το κλίμα πόλωσης και αντιπαράθεσης για την εκλογή Προέδρου της ΝΔ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης τόνισε: «Σηκώνοντας τείχη διχασμού και πόλωσης, κυνηγώντας καρέκλες και αξιώματα, ξιφουλκώντας κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά μέσα, απογοητεύουν και αηδιάζουν ακόμη περισσότερο τους Νεοδημοκράτες».